6 Comments
Nov 19, 2022Liked by Pepijn Vloemans

Heerlijk, wat heb je dit fantastisch opgeschreven, levert heel veel herkenning op. Zo nodig dat we ophouden met denken vanuit angst en schaarste!

Expand full comment
Nov 19, 2022Liked by Pepijn Vloemans

Hi Pepijn, mooi stuk dat tot nadenken aanzet. ken je het boek Abundance (https://www.amazon.com/Abundance-Future-Better-Than-Think/dp/1451614217)?

Expand full comment

LETS GOOOO

Expand full comment

Wat een vlammend betoog Pepijn. Maar ik vind hem niet overtuigend. Helemaal niet zelfs.

Natuurlijk zitten we allemaal te wachten op een positief verhaal, een stip aan de horizon, een boodschap van hoop. En niemand zal ook ontkennen dat het makkelijker is om mensen met een positief verhaal mee te krijgen dan met een negatief verhaal. Maar het moet wel het juiste verhaal zijn.

Lees hier mijn uitgebreide reactie op je betoog: https://www.linkedin.com/pulse/geen-technologie-maar-creativiteit-frits-verhoef

Volgens mij kunnen wij samen een nieuw verhaal maken. Een verhaal waar Welzijn, Welbevinden en Welvaart in balans zijn. Mocht je hiervoor openstaan, let me know! 🤗

Expand full comment

Zin in een ideologische strijd tussen krimp en groei? Ik niet, maar misschien is het zinvil. Krimpologen zijn eerlijk over uitbuiting en klimaat en wijzen erop dat kapitalisme de eerste religie is die hebzucht ophemelt, terwijl meer bezit bewijsbaar niet eindeloos meer tevredenheid oplevert. Groeiologen wijzen op de mogelijkheden van sociale, groene groei en omzeilen daarmee het contra-culturele bericht dat minder misschien nodig en plezierig is - als we van onze platte grijp- en privilege-cultuur afstappen. Übehaubt krimp en versimpeling overschreeuwen met vooruitgangsoptimisme veegt een aantal ongemakkelijke maar belangrijke vragen onder het tapijt.

Expand full comment